Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ


Τι θα χρειαστείς για επαγγελματικό αποτέλεσμα




ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΙΣΙΩΜΑ....



Οι 10 κινήσεις για τη δημιουργία του total sleek look
1. Απόκτησε την τέλεια βάση με φρεσκολουσμένα και ενυδατωμένα μαλλιά χρησιμοποιώντας σαμπουάν και κοντίσιονερ πλούσια σε ενυδατικούς παράγοντες τα οποία θα προσφέρουν στα μαλλιά απαλότητα και μεταξένιο άγγιγμα. 

2. Αν τα μαλλιά σου έχουν επιπλέον ανάγκη για ενυδάτωση και αναδόμηση αντί για κοντίσιονερ άπλωσε στα μήκη τους μια μάσκα και ξεμπέρδεψέ τα πριν την ξεβγάλεις με μια αραιή χτένα.


3. Ξέβγαλε πολύ καλά τα μαλλιά σου για να απομακρύνεις όλα τα κατάλοιπα των 
προϊόντων περιποίησης τα οποία μπορεί να προκαλέσουν λιπαρότητα και στο τέλος ξέβγαλέ τα μόνο με κρύο νερό για να ενισχύσεις τη λάμψη τους.


4. Σκούπισέ τα καλά με μια πετσέτα χωρίς να τα τρίψεις γιατί η τριβή τα ταλαιπωρεί και συνέχεια αν τα μαλλιά σου είναι λεπτά και δημιουργούν εύκολα ψαλίδα άπλωσε λίγες σταγόνες σιλικόνης στις άκρες τους. 


5. Τα προϊόντα σε μορφή ξηρού λαδιού, λοσιόν ή κρέμας που προστατεύουν τα μαλλιά 
από τη θερμότητα του styling κρίνονται απαραίτητα. Επέλεξε αυτό που σου ταιριάζει και άπλωσέ το στα μαλλιά σου πριν τα στεγνώσεις.

7. Ξεκίνησε να τα στεγνώνεις με το σεσουάρ διοχετεύοντας τον αέρα από τη ρίζα προς τις άκρες. Όταν η υγρασία τους έχει μειωθεί χωρίς ακόμα να έχουν στεγνώσει απόλυτα, χώρισέ τα σε τούφες ξεκινώντας από τον αυχένα και με τη βοήθεια μιας φαρδιάς στρογγυλής βούρτσας ίσιωσε την κάθε τούφα ξεχωριστά. Όσο πιο σγουρά είναι τα μαλλιά σου τόσο πιο μικρές πρέπει να είναι οι τούφες.


8. Χτένισε την κάθε τούφα τραβώντας ελαφρά τα μαλλιά από τη ρίζα προς τις άκρες ενώ ταυτόχρονα ο ζεστός αέρας του σεσουάρ που θα διοχετεύεις θα πρέπει να ακολουθεί την κίνηση της βούρτσας.

9. Όταν ισιώσεις κάθε μια τούφα και βεβαιωθείς ότι τα μαλλιά σου είναι εντελώς στεγνά χρησιμοποίησε ένα σίδερο ισιώματος για να τελειοποιήσεις την εικόνα τους. Προτίμησε ένα σίδερο με κεραμικές πλάκες που δεν καταπονούν τόσο τα μαλλιά. 


10. Ολοκλήρωσε το χτένισμά σου ψεκάζοντας τα μαλλιά σου με σπρέι φιξαρίσματος για ανάλαφρο κράτημα και για ακόμα πιο τέλειο sleek look πέρασε τις άκρες τους με μερικές σταγόνες ορού για λάμψη και δράση ενάντια στο φριζάρισμα

ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ......

          Τα μαλλιά μακραίνουν περίπου 1,27 εκατοστά το μήνα με διαφορετική ταχύτητα κάθε ώρα της ημέρας, τη νύχτα συνήθως μακραίνουν πιο αργά και την ημέρα με πιο γρήγορους ρυθμούς. Ανάμεσα στις 10 με 11 το πρωί είναι η καλύτερή τους. Μετά κόβουν ταχύτητα, την ξαναβρίσκουν στις 4-6 το απόγευμα κι έπειτα συνεχίζουν αργά μέχρι το επόμενο πρωινό.
Αν τα μαλλιά, και οι τρίχες μαζί, ενός σώματος, μάκραιναν συνεχόμενα, σε μια ενιαία τρίχα, η ταχύτητά της θα ήταν περίπου 3 εκατοστά το λεπτό και μέσα σε ένα χρόνο θα έφτανε 60 χιλιόμετρα μακριά!
Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να επιταχύνουμε τη διαδικασία και να αποκτήσουμε σούπερ και μακριά μαλλιά??



Βήμα πρώτο: γύρισε ανάποδα το κεφάλι σου και χρησιμοποίησε τη βούρτσα σου για να χτενίσεις τα μαλλιά σου με το κεφάλι προς τα κάτω. Χτενίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά σου καταφέρνεις να φέρεις τη φυσική λιπαρότητα των μαλλιών σου στις άκρες(που το έχουν ανάγκη) επιταχύνοντας έτσι τη σωστή κυκλοφορία του αίματος σε όλο το κεφάλι.
Βήμα δεύτερο: κάνε μασάζ με τα δάχτυλα σου καθώς λούζεσαι! Ξεκίνα από το πίσω μέρος των μαλλιών σου μέχρι ολόκληρο το κεφάλι. Το μασάζ βοηθάει ώστε να απορροφηθούν πιο σωστά τα προϊόντα για πιο άμεσο αποτέλεσμα.
Βήμα τρίτο: χρησιμοποίησε σαμπουάν και κοντίσιονερ πλούσια σε ενυδατικά στοιχεία που θα ενυδατώσουν σε βάθος την τρίχα σου. Η σωστή ενυδάτωση είναι η αρχή για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σου.
Βήμα τέταρτο: ψέκασε τις άκρες σου καθημερινά με κοντίσιονερ σε μορφή σπρέι από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, που δε χρειάζονται ξέβγαλμα. Ακόμη μια φορά το μήνα, επίλεξε ένα μαλακτικό για βαθιά ενυδάτωση.
Βήμα πέμπτο: ξέχασε το πιστολάκι, το ισιωτικό μαλλιών ή το ψαλίδι για τις μπούκλες γιατί η θερμότητα που βγάζουν καταστρέφει την τρίχα σου. Τα μακριά μαλλιά πρέπει να στεγνώνουν φυσικά ή με επαγγελματικό πιστολάκι που δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 108 βαθμούς.
Βήμα έκτο: επίλεξε σατέν μαξιλάρι για να μη μπερδεύονται και να μη σπάνε τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Βήμα έβδομο: μην τα κόβεις συνέχεια! Μπορεί να είναι καλό να τα κόβεις μια φορά κάθε δύο μήνες για να καθαρίζουν οι άκρες, αλλά αν τα κόβεις συχνότερα το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δείχνουν πιο κοντά.